Duitse biefstuk met rode uienmarmelade

home > recepten-uit-duitsland > Duitse biefstuk met rode uienmarmelade

Pel de uien, halveer en snijd in plakken.
Smelt 25 g boter in een middelgrote pan met dikker bodem.
Voeg uien en suiker toe en laat al roerend zacht koken tot de uien zacht zijn en gekarameliseerd zijn.
Voeg wijn, azijn en peper en zout toe
Laat ca. 10 min. koken tot vocht verdampt is en de uien zacht zijn.
Verhit de rest van de boter en bak als de boter bruin is en het schuim trekt weg de. Biefstukken in 5 min. rondom bruin en van binnen rosé.
Keer ze af en toe om.
Serveertips:
Lekker met gebakken aardappelen en sla.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 Duitse biefstukken
75 g boter
4 rode uien
1 eetl. lichte basterdsuiker
2 dl rode wijn
1/2 dl rode wijnazijn
peper en zout