Eierpudding

home > recepten-uit-duitsland > Eierpudding

Klop de eieren zeer goed met de melk en een heel klein beetje zout.
Vet een ovenvaste schaal (met deksel) in met boter. Giet er het eiermengsel in.
Was de krenten met warm water. Schenk er vers warm water over zodat ze royaal onderstaan en laat ze zacht koken.
Roer heel langzaam door het eiermengsel, zodat er nog lucht kan ontwijken en leg het deksel op de schaal. Zet die in een grotere pan met bijna kokend water en houd dat tegen de kook aan, tot het eiermengsel gestold is (45-55 minuten). Steek ter controle een breinaald midden in de massa: ze moet er schoon uitkomen.
Giet het kookvocht van de krenten af. Schenk de wijn op de krenten en voeg naar smaak basterdsuiker toe.
Haal de ovenschaal uit de pan, droog haar af en leg een serveerschaal omgekeerd op de geopende ovenschaal. Keer beide tegelijkertijd om en neem de ovenschaal weg.
Serveer de wijn met de krenten apart bij de eierpudding.





Ingrediënten voor 4 personen

8 eieren – 8 dl melk – zout – boter – 80 g krenten – 4 dl rode wijn – witte basterdsuiker