Fricandeau uit Beieren

home > recepten-uit-duitsland > Fricandeau uit Beieren

Kerf met een scherp mesje het zwoerd ruitsgewijs in of geef er een paar ferme sneden in. Wrijf nu peper en zout in het vlees. Meng de mosterd, tomatenpuree en bier tot een papje. Wrijf het vlees daarna in met dit papje. Zo zet u het vlees een nachtje weg op een koele plaats.
Laat in een diepe braadpan de boter bruin worden. Bestrooi het vlees met de kruiden en braad het op hoog vuur aan alle kanten aan. Daarna tempert u het vuur en zet u een deksel schuin op de pan. Terwijl u het vlees regelmatig keert, en er een scheutje water bij doet als het te hard gaat, braadt u het lekker gaar in 60-65 minuten. Het zwoerd moet extra knapperig zijn.
Haal het vlees uit de pan en verwijder de helft van de boter. Doe bij de rest de bloem en roer goed door. Daarna roert u er de mosterd door. Tenslotte zo veel bouillon totdat u een gladde saus hebt, als ze aan de kook komt.
Snijd het vlees in dikke plakken en serveer het apart van de saus.





Ingrediënten voor 4 personen

800 g fricandeau met zwoerd – peper en zout – 100 g boter – 2 eetlepels mosterd – 1 eetlepel tomatenpuree – 1/2 flesje licht bier – grill- en barbecuekruiden (uit strooiflacon) – 1 eetlepel bloem – 1 eetlepel mosterd – bouillon (van tablet mag)