Gebraden kalfsschenkel

home > recepten-uit-duitsland > Gebraden kalfsschenkel

Spoel de kalfsschenkels koud af en leg ze in kokend gezouten water. Breng het geheel weer aan de kook. Schep het schuim af, als dat aan de oppervlakte komt.
Hak de groenten grof en voeg die samen met de peterselie, peperkorrels, laurierblaadjes, knoflook en citroenschil toe aan de pan. Laat de inhoud van de pan 1 uur sudderen. Voeg zo nodig heet water toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het vlees uit de pan. Laat het uitlekken en dep het droog. Leg de stukken vlees op een rooster in een braadslede. Bestrijk het vlees met gesmolten boter en laat het, af en toe omkerend en met gesmolten boter bedruipend, 1 uur in de hete oven staan, totdat het vlees goed van het bot loslaat.
Men eet een gebraden kalfsschenkel met Bayerisch Kraut: witte kool met spek en uien gebakken.

Tip: varkensschenkel kan op dezelfde manier worden bereid. Omdat een varkensschenkel meestal kleiner is, neemt u 4 niet te grote varkensschenkels voor dit recept. Serveer zuurkool en aardappelpuree bij varkensschenkel.





Ingrediënten voor 4 personen

Gebratene Kalbshaxe is een van de weinige specialiteiten uit de Duitse keuken die ook in andere landen op de menukaart staat.

Voor 4 personen:
2 kalfsschenkels, elk ca. 500 g en in 2 stukken gehakt – zout – 3 uien – 2 stengels bleekselderij – 1 wortel – 1 prei – 2-3 takjes peterselie – 5 zwarte peperkorrels – 2 laurierblaadjes – 2 teentjes knoflook – stukje citroenschil – ca. 75 g gesmolten boter