Gestoofde Beierse roomschnitzel

home > recepten-uit-duitsland > Gestoofde Beierse roomschnitzel

Wrijf de schnitzels met zout en paprika in en draai ze in de bloem. Bak ze in heet vet aan beide zijden licht bruin aan en voeg de room en de helft van de bouillon toe. Dan de pan met een deksel afdekken. Laat de schnitzels op een klein vuur 15-20 minuten stoven. Giet er tussentijds de rest van de bouillon bij.
Haal vervolgens de schnitzels uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en maak de saus af met de witte wijn, de tomatenpuree en de suiker.
Giet de saus over de schnitzels en serveer het geheel met een garnituur van rijst of deegwaren, groenten, zoals prinsessenboontjes en worteltjes, en in ieder geval een knapperige salade.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfs- of varkensschnitzels – 3 eetlepels bloem – 50 g plantaardig vet – 1/8 liter room – 1/8 liter bouillon – 1 eetlepel witte wijn – 1 theelepel tomatenpuree – zout – paprikapoeder – citroensap – snufje suiker