Koude gehaktschotel

home > recepten-uit-duitsland > Koude gehaktschotel

Poelet met gekookte ham en blokjes brood door de gehaktmolen halen. Het rauwe ei, fijngehakte ui, champignons, ansjovis toevoegen. Op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper. Alles goed door elkaar kneden. De twee hele hardgekookte eieren in het midden van de vleesmassa, die u een langwerpige vierkante vorm gegeven hebt, drukken. En wel zó, dat ze volledig door de vleesmassa omgeven zijn en ze niet meer te zien zijn.
Het vlees rondom met broodkruimels bestrooien, iets aandrukken. In braadslee leggen met hete boter. Braadslee in een tamelijk warme oven schuiven. Wanneer het vlees begint te bruinen, de vleesbouillon erbij gieten. Daarna het vlees regelmatig bedruipen met de bouillon. De braadtijd bedraagt ongeveer drie-kwart uur.
Daarna het broodje voorzichtig uit de braadslee nemen en op een porseleinen bord leggen en af laten koelen.
Als het vlees helemaal afgekoeld is, zet u het enkele uren in de koelkast.
Voor het serveren snijdt u het in plakken.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g varkenspoelet – 250 g runderpoelet – 1 dikke plak gekookte ham – 1 middelgrote ui, zeer fijngehakt – 2 oude broodjes, in blokjes gesneden – 1 ei – zout, peper – nootmuskaat – 2 ansjovisjes, fijngehakt – enige champignons, grofgehakt – 2 hele hardgekookte eieren – een kwart liter vleesbouillon – 60 g boter