Maaltijd kippensoep uit Berlijn

home > recepten-uit-duitsland > Maaltijd kippensoep uit Berlijn

Snijd de kip in stukjes.
Zet ze op in water.
Snijd de knolselderij en de wortelen in fijne blokjes en voeg ze bij de kip. Kruid met peper en zout.
Laat alles 20 minuten koken. Voeg vervolgens de rijst en de spekrepen toe. Laat nog 20 minuten pruttelen. Doe tenslotte de erwtjes erbij. Na nog eens 20 minuten is de soep gaar en kunt u ze opdienen. Bestrooi met peterselie.
Serveertips:
Lekker met stokbrood





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kip, 1 knolselderij, 2 wortelen, 2 l water, 200 g rijst, 250 g (diepvries)erwtjes, fijngehakte peterselie, 8 dikke repen spek, peper en zout