Pittige goulashsoep

home > recepten-uit-duitsland > Pittige goulashsoep

Vlees insmeren met peper, zout en paprika kruiden. Paprika’s ontpitten, wassen en in stukken van 2 cm snijden. Uien schoonmaken en in halve ringen snijden. Kidneybonen in een zeef doen, omspoelen met water en laten uitlekken.
Het gekruide vlees bakken in een hapjes pan of soeppan tot het lekker bruin is. 1 liter water erbij doen en de 3 blikjes gepelde tomaten, maar in eerste instantie alleen het sap. Ook de runderbouillon toevoegen. Dit alles twee uur lekker laten pruttelen. na 2 uur de tomaten de paprika’s en de uien toevoegen. De kidneybonen pas op het laatst toevoegen. En nog circa een uur laten door pruttelen. Even proeven, misschien nog wat water toe voegen. De soep iets aanmaken met allesbinder, zodat zij iets gebonden wordt.
Serveertips:
Lekker met vers afgebakken stokbrood en knoflooksaus.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg rungergoulash
6 paprika’s (rood en groen)
2 grote uien
3 blikjes gepelde tomaten
1 blik kidneybonen
paprika poeder (mild en scherp)
zout en peper
runderbouillon (4 blokjes van de Knorr).
wat allesbinder