Rundvlees uit het Rijnland

home > recepten-uit-duitsland > Rundvlees uit het Rijnland

Snijd het spek in reepjes en lardeer er het vlees vlees mee. Doe de wijn, de azijn, de kruidnagels, laurier, peterselie, selderij, de in plakjes gesneden wortel en wat peperkorrels in een grote pan. Marineer het vlees hierin 24 uur.
Dep het vlees dan droog en strooi er zout en peper over. Laat de boter heet worden in een grote braadpan. Braad het vlees rondom bruin.
Zeef de marinade en voeg deze, bij scheutjes, bij het vlees. Sluit de pan en laat het vlees, onder regelmatig bedruipen, ca. 2 uur stoven. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg de kruimels na 1 uur toe aan het stoofvocht. Neem het vlees na de gehele stooftijd uit de pan en roer de crème fraîche door de saus.
Snijd het vlees in plakken. Zeef de saus en schep er wat van over het vlees. Geef de rest er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg staartstuk – 50 g vers spek, in plakjes – 1/2 liter rode wijn – 1 1/2 dl (wijn)azijn – 2 kruidnagels – 1 laurierblad – peterselie – selderij – 1 wortel – peper en zout – wat peperkorrels – 100 g boter – 1 eetlepel tomatenpuree – 2 plakken ontbijtkoek – 1/2 bekertje crème fraîche