Suikerbrood

home > recepten-uit-duitsland > Suikerbrood

De bloem in een kom doen, in het midden een kuiltje drukken en de in het lauwwarme water opgeloste gist met de melk daarin gieten. Alles goed doorroeren, het deeg kneden en toegedekt op een warme plaats laten rijzen totdat er aan de oppervlakte scheurtjes ontstaan. Dan de even opgewarmde boter, suiker, zout en de grof gebrokkelde suikerklontjes erdoor kneden tot de klontjes goed over de massa verdeeld zijn. Op een met bloem bestoven plank een bol vormen, deze op een ingevette bakplaat leggen en toegedekt nog ca. 20 minuten laten rijzen. In een voorverwarmde oven bij 190°C bakken in ca. 40-50 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g tarwebloem – 1 zakje gedroogde gist – 100 g lauwwarm water – 275 g lauwwarme melk – 25 g suiker – 25 g boter – 1 theelepel zout – 180 g suikerklontjes