Varkensmedaillons met bacon

home > recepten-uit-duitsland > Varkensmedaillons met bacon

De varkensmedaillions met 2 plakken bacon omwikkelen en deze met de mosterd bestrijken. De sjalotten snipperen, de cantharellen (champignons) poetsen (van eventuele aarde ontdoen). De olie in de koekenpan verhitten, de medaillons kort aanbraden en een klontje boter toevoegen. De oven gas/elektra. op 180°C. voorverwarmen. De sjalotten in de overgebleven olie/boter glazig gaar laten worden en met de overgebleven mosterd en de créme fraîche tot een gladde saus roeren. In een vuurvaste schaal de medaillons verdelen, de saus er over gieten en als laatste de geraspte kaas erover. Ca. 30 minuten garen en bij het opdienen wat takjes peterselie toevoegen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

8 varkensmedaillons (ca. 60 gram per stuk)
16 plakken bacon (ca. 250 gram totaal)
2 tot 3 eetlepels grove Zaanse mosterd
2 sjalotten
300 gram verse cantharellen (of anders champignons)
200 gram crème fraîche
150 gram dun geraspte belegen kaas
peper
zout
3 eetlepels olijfolie