Witlof met ham en kaas uit de oven

home > recepten-uit-duitsland > Witlof met ham en kaas uit de oven

Snijd de onderkant en de bittere kern van de stronkjes weg.
Was ze onder de koude kraan.
Leg de stronkjes in een koekenpan en giet de melk en het water erover. Neem een pan waar de stronkjes net in passen. Voeg het zout toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat het witlof in 20 minuten zachtjes net gaar koken.
Laat ze uitlekken.
Wikkel dan elk stronkje in een plak ham, leg ze in een ingevette ovenschaal en leg op elk stronkje een plak kaas.
Doe tussen en aan weerszijden repen paprika.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200°C. of gasstand 6.
Bak het gerecht ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is. Lekker met gekookte aardappelen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 grote, stevige stronkjes witlof
1,4 dl melk
1,4 dl water
snufje zout
4 plakken gekookte ham
4 plakken belegen kaas, of emmentalerkaas
boter
1 rode paprika