Kalfsvlees met olijven

home > recepten-uit-mexico > Kalfsvlees met olijven

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook en de ham aan, zonder te kleuren. Voeg de gesneden kalfsschouder toe en kleur dit even mee in de olie. Voeg de droge witte wijn, het water en de bouillonpoeder toe. Evenals de olijven die dit gerecht de gedistingeerde Mexicaanse smaak geven. Breng het geheel aan de kook en stoof het gerecht, met gesloten deksel, gedurende 1½ uur zachtjes gaar.
Voeg blokjes tomaat en de peterselie vlak voor het serveren toe en breng het gerecht met peper en zout op smaak.
Heel lekker met witte rijst, worteltjes en sperziebonen of een frisse salade.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetlepels olijfolie – 700 g kalfsschouder, in blokjes van 2,5 cm – 60 g gekookte ham, in blokjes van ca. 8 mm – 1 middelgrote fijngesneden ui – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 3 eetlepels vers gehakte peterselie – 24 groene en zwarte olijven – 2 tomaten, in blokjes van 1 cm – 2 dl droge witte wijn – 2 dl water – 1 theelepel vleesbouillonpoeder of 1/3 blokje – zout en versgemalen peper