Pollo Poblano, kip met chocoladesaus

home > recepten-uit-mexico > Pollo Poblano, kip met chocoladesaus

U vraagt de poelier of hij de poularde in stukken wil snijden. Strooi er wat zout op en braad de stukken kip in een gedeelte van de olie snel aan alle kanten bruin. U legt de stukken kip in een stoofpannetje dat u eventueel op tafel kunt zetten. Voeg de rest van de olie aan de olie toe waarin u de kip gebraden heeft. Tijdens het braden hebt u de groene paprika en de knoflookteentjes heel fijn gehakt alsook de tomaten; dit alles staat klaar.
Leg nu eerst in de hete olie: de paprika met de knoflookteentjes; laat ze even fruiten. Voeg dan de sesamzaadjes toe, de gehakte amandelen, kaneel, peper, chilipoeder en de geraspte chocolade. U laat dit alles met elkaar 5 minuten heel zachtjes sudderen, waarbij u onafgebroken roert.
Wentel de stukken kip door deze pikante saus en giet er dan de bouillon overheen. Reken 2 uur. Maar roer wel af en toe.





Ingrediënten voor 4 personen

1 flinke braadkip (poularde) – 3 el olijfolie – 2 groene paprika’s – 1 el sesamzaadjes – 3 teentjes knoflook – 2 el fijngehakte amandelen – 1 mespunt kaneel -1 tl versgemalen zwarte peper – 1 mespunt chilipoeder – 100 g bittere chocolade – 4 tomaten – 2 dl bouillon -zout