Roodbaars met sinaasappels, (Huachinango en naranjas)

home > recepten-uit-mexico > Roodbaars met sinaasappels, (Huachinango en naranjas)

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de vis af, dep hem droog en besprenkel hem met limoensap. Vet een grote ovenschaal in met 15 g boter en schik hierin de filets. Pel de ui en hak hem zeer fijn. Verhit de resterende boter in een braadpan en fruit hierin de uisnippers glazig. Pel de teentjes knoflook, pers ze uit en voeg ze toe. Giet er het sinaasappelsap bij. Strooi er kaneel, peper en zout bij en laat de saus ca. 3 minuten sudderen zonder deksel.
Giet de warme sinaasappelsaus over de vis uit en plaats deze 25-30 minuten middenin de oven, zonder deksel op de ovenschaal. Was de koriander, dep de blaadjes droog en maak ze los. Hak de helft fijn. Boen de sinaasappel schoon met heet water en snijd hem in dunne schijfjes.
Bestrooi het gerecht met de fijngehakte koriander, schik de schijfjes sinaasappel erop en strooi de blaadjes koriander erover.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg roodbaarsfilet – sap van 1 limoen – zout, versgemalen zwarte peper – 30 g boter – 1 kleine ui – 3 teentjes knoflook – 3 1/2 dl versgeperst sinaasappelsap – snufje kaneel – 30 g verse koriander – 1 onbespoten sinaasappel