Biefstuk met crèmesaus

home > recepten-uit-portugal > Biefstuk met crèmesaus

Los de maïzena op in de melk. Verhit de boter in een koekenpan en braad op hoog vuur de biefstukken aan beide kanten dicht en lichtbruin. Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over en voeg het maïzena-melkmengsel toe aan de braadboter. Houd de biefstukken een beetje aan de kant om warm te blijven en voeg mosterd en citroensap in een dun straaltje aan het vocht toe. Zie toe dat de saus naar smaak indikt, wees er zeker van dat de kleur die van koffie benadert.
Serveer de biefstuk op een voorverwarmd bord en lepel de saus erover. Salade en luciferfrietjes zijn er lekker bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor 2 personen:
2 biefstukken, 150-200 g per stuk – 3 eetlepels boter – 1 dl melk – 1 theelepel maïzena – zout en versgemalen peper – 1 theelepel mosterd – sap van 1/2 citroen