Gegrilde Sardines

home > recepten-uit-portugal > Gegrilde Sardines

Maak de sardientjes schoon (of laat ze door de visman schoonmaken). Bestrooi een schaal met een laag zeezout, leg de sardientjes erop en bedek ze met de rest van het zout. Laat de vis 2 uur in de koelkast staan, spoel ze af en dep ze droog.

Rol elk sardientje in een druivenblad. Grilleer de vis op de barbecue ongeveer 10 minuten en keer ze halverwege. Verwijder het druivenblad. Serveer de vis met schijfjes citroen.

In Portugal worden veel sardientjes op deze wijze gegrild, maar u kunt dit gerecht ook met b.v. kleine mul maken. De mul hoeft dan niet in zeezout te marineren, maar kan direct in druivenbladeren worden gerold.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

12 verse sardientjes
1 kg grof zeezout
12 grote druivenbladeren
schijfjes citroen
extra nodig: barbecue