Groene soep met chorizo (Caldo verde)

home > recepten-uit-portugal > Groene soep met chorizo (Caldo verde)

Schil de aardappelen en kook ze in de groentebouillon gaar samen met de worst, de knoflook en een snufje zout. Neem de gare aardappelen uit de pan en prak ze fijn met een vork. Neem ook de worst uit de pan en snijd deze in dikke stukken. Doe de aardappelen en worst terug in de pan; voeg de reepjes kool toe en de helft van de olijfolie en laat alles zachtjes stoven tot de kool gaar is. Maak de soep op smaak af met peper en zout. Voeg tenslotte de rest van de olijfolie toe.
Serveer er maïsbrood en zwarte olijven bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
500 g aardappelen – 1 kleine chorizo – 1 flink teentje knoflook – 1 1/2 liter groentebouillon (van tablet mag) – peper en zout – 4 eetlepels olijfolie extra vergine – 1 kg groene kool, in reepjes gesneden