Hartig brood (bola de carne)

home > recepten-uit-portugal > Hartig brood (bola de carne)

Van broodmix, 50 g boter en 4 1/2 dl water deeg bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Eidooiers mengen met olie en 125 g boter. Bloem, gist en brooddeeg erdoor mengen. Eiwitten stijfkloppen. Door deegmengsel spatelen en in ca. 15 minuten tot samenhangend deeg kneden. Afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 15 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 175°C. 1/4 deel van deeg in vorm doen. Bedekken met 1/3 deel van ham. Handelingen herhalen en eindigen met 1/4 deel van deeg.
Brood in midden van oven ca. 1 uur bakken. In vorm laten afkoelen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 1/2 pak witbroodmix (= 750 g) – 175 g zachte boter – 6 eieren, gesplitst – 1/2 theelepel olijfolie – 250 g bloem, gezeefd – 1 theelepel gedroogde gist – 300 g Ardenner ham, in reepjes
verder: broodblik, inhoud 2 1/2 liter