Kaneelpudding

home > recepten-uit-portugal > Kaneelpudding

Breng de melk aan de kook en laat het kaneelpijpje en het stukje citroenschil er 10 minuten in trekken. Zeef de melk en laat het koud worden. Voeg het zout toe en verwijder het pijpje en het schilletje. Zeef de bloem in een kom en voeg, onder voortdurend roeren en kloppen, de afgekoelde melk toe. Wanneer het mengsel niet geheel klontvrij blijft, dient u het te zeven.
Klop in een tweede kom eidooiers en 100 g suiker tot een bijna witte schuimige massa is verkregen. Voeg er vervolgens, onder voortdurend roeren en kloppen, het melkmengsel bij. Doe alles over in een pan met dikke bodem en breng alles tot dicht bij het kookpunt. Het mengsel mag beslist niet aan de kook komen. Blijf roeren, tot een vrij dikke gebonden vla is verkregen. Neem de pan van het vuur en laat de vla, onder regelmatig omroeren, afkoelen.
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze heel luchtig door de afgekoelde vla. Beboter een ovenvaste schaal. Doe de massa erin over en strijk het oppervlak glad af. Strooi er een mengsel van 25 g suiker en het kaneel erover.
Plaats de schaal in het midden van de reeds tot 225°C voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van 15-20 minuten. Dien het gerecht daarna zo warm mogelijk op.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 2 personen:
1/4 liter melk – 1 pijpje kaneel, ca. 5 cm – 1 stukje citroenschil, ca. 2 bij 2 cm – 1 mespuntje zout – 40 g bloem – 3 eieren, gesplitst – 125 g suiker – 1 1/2 theelepel kaneel