Kip in het potje

home > recepten-uit-portugal > Kip in het potje

Römertopf 30 minuten onderdompelen in koud water, drogen en invetten met boter.
Kip in 6-8 stukken snijden. Kip met ham, tomaat, sjalotjes en laurier in de schaal leggen.
Rest van de boter smelten. Knoflook, mosterd, wijn, port, zout en peper erdoor roeren. Over kip schenken. Römertopf zonder deksel in koude oven zetten. Oven instellen op 225°C. Kip 1 uur en 15 minuten raden.
Serveer met in schil gebakken aardappelen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
75 g boter – 1 maïskip van ca. 1 kg – 150 g rauwe ham, in reepjes – 3 vleestomaten, ontveld, in parten – 12 kleine sjalotjes – 1 laurierblaadje – 2 teentjes knoflook, geperst – 2 eetlepels mosterd – 1 dl witte wijn – 3/4 dl port – peper en zout
extra: römertopf