Kip met tomaten-sherrysaus

home > recepten-uit-portugal > Kip met tomaten-sherrysaus

Snijd de kippen in kleine stukken. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten klein.
Kruid de stukken kip met zout en peper en braad die in een grote braadpan in de hete boter rondom bruin. Haal ze dan uit de pan. Voeg de ui en de knoflook aan de achtergebleven bakboter toe. Bak alles tot de uien zacht zijn. Roer er dan de bloem door. Voeg daarna de tomaten, de sherry, 1 eetlepel zout en de theelepel gestampt rood pepertje toe. Breng alles aan de kook en laat het geheel, afgedekt, ongeveer 45 minuten sudderen; voeg de laatste 20 minuten de stukken kip toe.
Serveer met aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 8 personen:
3 kippen – zout en peper – 150 g boter – 1 grote ui – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels bloem – 500 g hele tomaten uit blik – 60 ml sherry – 1 theelepel fijngestampt rood pepertje