Portugees Vissersbordje

home > recepten-uit-portugal > Portugees Vissersbordje

Fruit de champignons in 2 eetlepels olijfolie en voeg dan de ui en de look toe. Strooi er wat paprikapoeder over en laat even sudderen. Doe hierbij de tomaten en kruid met peper en zout.
Verhit een grillpan, haal de sardines en de scampi’s door de olijfolie, kruid met peper en zout en grill ze in 3 à 4 minuten gaar.

Bereidingstijd: 30 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g champignons in dobbelsteentjes van 1 cm
2 gepelde en ontpitte tomaten, in dobbelsteentjes van 1 cm
2 eetl. olijfolie
2 eetl. gehakte ui
1 teentje geperste knoflook
1 theel. paprikapoeder
peper en zout
4 schoongemaakte sardines
12 kleine rauwe scampi’s in de pel
enkele takjes peterselie