Visschotel, (Caldeirada)

home > recepten-uit-portugal > Visschotel, (Caldeirada)

Snijd de aardappelen in niet te dunne – schijven en de uien en tomaten in dunne plakjes. Giet in een grote stoofpan 2-3 eetlepels olie.
Leg er achtereenvolgens in: een laag uien, aardappelen. vis en tomaten. Giet over dit geheel nog 3-4 eetlepels olie vermengd met de knoflook en de fijngesneden peterselie. Herhaal eventueel de eerste handeling met: een laagje uien, enz. Strooi er wel wat zout en peper op. Giet er als laatste de wijn overheen. Zet een deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuur gaar stoven.
Dien het gerecht in de pan op, dan blijven de stukken vis gaaf!





Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor 4 personen:
1 kg verschillende vissoorten (eventueel kabeljauw) – 500 g aardappelen – 500 g tomaten – 500 g uien – 2 dl olijfolie – 2 dl witte wijn – 1-2 zeer fijngesneden teentjes knoflook – 1 eetlepel fijngesneden peterselie – zout en peper naar smaak – Snijd de vis in dikke stukken.