Groenteragout uit La Mancha

home > recepten-uit-spanje > Groenteragout uit La Mancha

Pel en snipper de ui en laat hem in de olie glazig worden. Plet de knoflook en doe ze samen met de schoongemaakte en in repen gesneden paprika’s en courgettes bij de ui. Laat het geheel 5 minuten stoven.
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken. Voeg ze toe aan de groenten en bestrooi het geheel met zout en peper. Laat het gerecht in een pan zonder deksel smoren totdat al het vocht verdampt is (ca. 25 minuten). Bestrooi het tot slot met peterselie.
De groenteragout kan zowel koud als warm worden geserveerd.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
1 ui – 3 eetlepels olijfolie – 4 teentjes knoflook – 2 groene paprika’s – 6 kleine courgettes – 700 g rijpe tomaten – zout, zwarte peper – 2 eetlepels fijngehakte peterselie