Stierenvechtersrijst

home > recepten-uit-spanje > Stierenvechtersrijst

De stukken paprika op deze rijstschotel lijken op de rode mantel van stierenvechters. Vandaar de naam.
Oorspronkelijk wordt dit gerecht bereid met stokvis (gedroogde kabeljauw), in Spanje een geliefd ingrediënt in veel schotels. In dit recept is de gedroogde kabeljauw vervangen door diepgevroren kabeljauw.

Laat de vis in ca. 30 minuten half ontdooien. Verwarm de oven op 225 °C.
Rooster de paprika ca. 30 minuten in de oven tot de schil rondom heel donker tot zwart van kleur wordt. Leg de paprika vervolgens in een afgedekte kom. Los de bouillontabletten op in 3/4 liter kokend water. Ontvel de tomaat en snipper de knoflook fijn. Snijd de vis in blokjes.
Bak de kabeljauw met de blokjes tomaat en de knoflook ca. 2 minuten. Bak de paprikapoeder en de rijst 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij. Voeg de tuinbonen en naar smaak zout toe en kook de rijst 15 minuten.
Trek met een puntig mes het velletje van de paprika en snijd het vruchtvlees in brede repen. Leg ze op de rijst en kook het geheel in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar.

Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht voor 4 personen:
200 g diepvries-kabeljauw – 1 grote rode paprika – 2 visbouillontabletten – 1 tomaat – 3 teentjes knoflook – 2 theelepels paprikapoeder – 300 g langkorrelrijst – 1 pak (= 450 g) diepvries-tuinbonen – zout