Knoflook Garnalen met Thaise Citroen Koriandersaus

home > recepten-uit-thailand > Knoflook Garnalen met Thaise Citroen Koriandersaus

Voor de saus:
Mix alle ingrediënten en laten rusten voor 20-30 minuten.

Knoflookgarnalen:
Marineer de garnalen in suiker, soja, oestersaus, zwarte peper en knoflook. 5 minuten laten staan.
Olie verhitten in wok tot goed heet. Dan garnalen roerbakken met de marinade, ca 3 minuten. Uit pan nemen en de paprika nog even roerbakken. Serveren met rijst en de saus.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

Thaise Citroen-Koriander Saus
1/2 rode paprika, fijngesneden
1/2 rode ui, fijngesneden
1 theel. gehakte knoflook
4 eetl. sojasaus
1 eetl. olie
1 eetl. suiker
3 eetl. citroensap
Handjevol korianderblaadjes, gehakt
Knoflookgarnalen:
16 gamba’s, gepeld
1 eetl. suiker
2 eetl. sojasaus
1 theel. oestersaus
1 theel. zwarte peper
1 eetl. gehakte knoflook
5 eetl. olie
1/2 rode paprika, in reepjes