Thaise mihoen uit de wok (Pad Thai)

home > recepten-uit-thailand > Thaise mihoen uit de wok (Pad Thai)

Week de mihoen 10 tot 15 min in kokend water, giet af en zet apart.
Week de tamarinde-pasta in warm water, pers goed uit (enkel het vocht wordt gebruikt)
maak een sausje.
Doe in een warme wok, voeg er 4 eetl. vissaus 4 eetl. tamarindevocht en het palmsuiker bij.
Laat zachtjes inkoken/indikken (het palmsuiker moet volledig gesmolten zijn) .
Zet apart (deze saus kan tot 1 maand in de frigo bewaard worden).
Maal de helft van de pinda’s fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes bruin,
verwijder ze met een schuimspaan en zet apart.
Verwijder het darmkanaal van de garnalen, snij ze in 4 (indien vlees: snij in smalle reepjes).
Roerbak de knoflook en de garnalen 2 min in de wok, zet ze apart.
Zet het vuur laag en roerbak 2 van de 3 opgeklopte eieren, maak er een omelet van, snij in fijne reepjes, zet apart.
Roerbak het 3e opgeklopt ei.
Voeg er de in fijne schijfjes gesneden wortel en prei aan toe, goed roeren.
Voeg de geweekte, uitgelekte mihoen toe, verwarm al roerende gedurende 5 min.
Voeg de klaargemaakte saus (palmsuiker, vissaus, tamarindevocht), ½ van de gebakken tofu, ¾ van de sojascheuten en de gemalen pinda’s aan het mihoenmengsel toe.
Voeg de garnalen (vlees) toe.
Verwarm alles gedurende 2 min.
Serveer op een voorverwarmd bord.
Garneer omheen de mihoen met enkele ongemalen pinda’s, wat blokjes tofu, enkele rauwe sojascheuten, fijne reepjes roerei, enkele sprietjes bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

175 g mihoen (rijstvermicelli in lintvorm), vraag noedels voor Pad Thai
4 eetl. olie
225 g tofu in blokjes
3 teentjes geperste knoflook
250 g garnalen (scampi of gamba’s) (kan ook met varkens-en/of rundvlees)
4 eetl. vissaus
25 g palmsuiker
4 eetl. tamarindevocht
3 geklopte eieren
1 el bieslook (stukjes van 4 cm lang)
55 g gewone pinda’s
250 g sojascheuten
100 g fijn gesneden prei
100 g fijngesneden wortel