Thaise rundvleescurry

home > recepten-uit-thailand > Thaise rundvleescurry

In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren. Overdoen in vijzel en laten afkoelen. Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven. Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot een smeuïge curry pasta wrijven. Vlees in grove stukken snijden en mengen met curry pasta. Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren. In braadpan kokosmelk aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 3 uur gaar sudderen. Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 minuten zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is. Rest van koriander erover strooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1/2 eetl. korianderzaadjes
1/2 eetl. witte peperkorrels
5 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theel. grof zeezout
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
500 g magere runderlappen
1 blik kokosmelk
750 g pompoen, geschild
1/2 rode peper, in reepjes
1 eetl. Thaise vissaus