Duivelsrijst

home > rijst-recepten > Duivelsrijst

Kook de gewassen en goed uitgelekte rijst in ± 30 minuten gaar in 6 dl
water, waarin het bouillontablet is opgelost.
Laat de olie in een koekenpan heet worden en bak de in vieren gesneden
tomaten daarin zachtjes 5 minuten.
Voeg dan het gehakt toe en laat het al roerend gaar worden.
Breng op smaak met wat zout, peper, chilipoeder en een paar druppels tabasco.
Laat de massa een kwartiertje sudderen.
Voeg dan de gare rijst toe, schep alles om en laat nog 2-3 minuten goed doorwarmen.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Een frisse salade smaakt er goed bij.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g rijst
1 bouillontablet
3 eetlepels olie
4 tomaten
250 g rundergehakt
zout, peper
chilipoeder, tabasco
± 50 g geraspte kaas