Portugese rijst met garnalen-portsaus

home > rijst-recepten > Portugese rijst met garnalen-portsaus

Snijd de ui en de knoflook in stukjes en bak deze in de olie.
Voeg de rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg het water en naar smaak zout toe en breng het aan de kook.
Laat de rijst op laag vuur met het deksel op de pan ± 8 minuten pruttelen.
Neem een niet te diepe ronde schaal en schep de rijst daarin.
Druk stevig aan, dek met aluminiumfolie af en zet de schaal ± 10 minuten in een matig warme oven.
Verhit voor de saus de olijfolie in een pan, snijd de ui in stukjes en bak ze glazig.
Voeg garnalen en de tomatenpuree toe en bak het mengsel al omscheppend ± 5 minuten.
Voeg de tomaatblokjes, de port, de kruiden en zout naar smaak toe en laat ± 15 minuten inkoken tot een niet al te dikke saus ontstaat.
Neem het laurierblaadje uit de saus.
Stort de rijst op een groot bord en giet hier voorzichtig de saus over.
Garneer met peterselie en schijfjes citroen.
Lekker met groene olijven zonder pit en een salade van vleestomaten.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetlepels olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
300 g snelkookrijst
5 dl water
zout
Voor de saus:
4 eetlepels olijfolie
500 g gepelde roze gamalen
1 ui
1½ eetlepel tomatenpuree
1 blik tomaatblokjes
1 dl port
1 laurierblaadje
2 theelepels ketoembar
½ theelepel gemalen zwarte peper
zout
1 bosje peterselie
1 citroen