Indische rijst met pindasaus

home > rijst-recepten > Indische rijst met pindasaus

Kook de rijst gaar.
Pel de ui en de knoflook.
Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de sambal 5 minuten.
Bak de prei 7 minuten mee.
Bak al omscheppend deel voor deel de rijst en de sojasaus mee.
Voeg, als de rijst goed warm is, de uitgelekte ananas en de taugé toe en bak
ze even mee.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Bereid intussen de pindasaus en serveer deze bij de rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g witte rijst
1 ui
1 teentje knoflook
600 g prei
3 eetlepels olie
2 theelepels sambal
4 eetlepels sojasaus
1 blikje ananasstukjes
100 g taugé
peper, zout
1 zakje pindasaus