Kip met peultjes en saffraanrijst

home > rijst-recepten > Kip met peultjes en saffraanrijst

Fruit de ui en de knoflook in weinig olie en voeg de rijst toe.
Bak de korrels tot ze glimmen,en voeg dan de bouillon en het saffraanpoeder
toe en kook de rijst in ca 20 minuten gaar.
Snijd de kipfilet in reepjes en wrijf ze in met peper, zout en gemberpoeder.
Bak de reepjes kip rondom bruin en voeg dan de peultjes toe.
Bak deze een paar minuten mee en voeg dan de sojasaus en de sherry toe.
Laat het geheel nog een paar minuten stoven.
Serveer met de saffraanrijst.





Ingrediënten voor 4 personen

1 gesnipperde ui
1 geperst teentje knoflook
olie
400 g rijst
6 dl bouillon
een mespunt saffraanpoeder
400 g kipfilet
peper, zout, gemberpoeder
250 g peultjes
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sherry