Duveltjesvlees met hete boontjes en rijst

home > rijst-recepten > Duveltjesvlees met hete boontjes en rijst

Duveltjesvlees:
Snijd het vlees in stukjes.
Meng de tomatenketchup met de ketjap, azijn, sambal en nasikruiden.
Voeg het vlees toe en laat het ± 6 uur marineren.
Snijd 2 uien klein en fruit ze.
Voeg het vlees (en de marinade) toe en laat het een half uur sudderen.
Snijd de champignons in schijfjes, voeg die toe en laat nog 15 minuten
sudderen.
Voeg even voor het opdienen de room en de pindakaas toe.
Hete boontjes:
Bak gegaarde (gekookte) boontjes op met de ui, flink wat rode peper en het
ontbijtspek. Kook de rijst ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet deze af.
Serveer er de rijst apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g magere varkenslapjes (of varkensfilet)
6 eetlepels ketjap
6 eetlepels azijn
6 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels sambal (oelek)
2 eetlepels pindakaas
nasikruiden (zakje van Conimex)
een scheutje room
3 uien
250 g snijbonen
6 plakjes ontbijtspek
rode peper (poeder)
200 g champignons
olie (om in te bakken)
125 g rijst