Bananentaart

home > rijsttafels > Bananentaart

Pel de bananen en snijd ze in dunne schijfjes, die u vervolgens klein snijdt. Hak de cashewnoten klein.
Klop de eieren met de suiker en de slagroom tot een schuimige massa, waardoor u nu de bloem schept. Houd wat bloem achter! U hebt nu een zeer luchtig deeg, waar u de gehakte noten, de stukjes banaan en de geraspte kokos door roert.
Beboter een taartvorm en bestuif die met bloem. Schep het deeg erin en zet de vorm in een matig warme oven (ca. 150°C). Laat de taart daarin in krap een uurtje een lichtbruin kleurtje verwerven en neem haar dan uit de oven. Laat de taart enigszins afkoelen en snijd haar dan in punten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg bananen – 100 g cashewnoten – 2 eieren – 100 g suiker – 1 dl slagroom – 110 g bloem – 100 g geraspte kokos – boter