KAPITEINSKOST

home > rijsttafels > KAPITEINSKOST

Bestrooi de speklapjes met nootmuskaat en bak ze aan weerszijden mooi bruin. Maak de kapucijners warm, giet het vocht af in een maatbeker en vul de verkregen hoeveelheid, indien nodig, aan tot 4 dl.
Neem nu het vlees uit de pan, doe 2 eetlepels boter in de pan en roer er, zodra het schuim wegtrekt, 4 eetlepels bloem bij. Laat het geheel nu kastanjekleurig worden en maak er met het kapucijnernat een gebonden saus van. Door de saus roert u de mosterd, en (naar smaak) aroma, peper en zout. De saus moet lekker pikant zijn!
Dien dan het vlees, de kapucijners en de mosterdsaus apart op.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pot kapucijners
250 g speklapjes
boter
30 g bloem (wel even zeven)
water
3 eetlepels mosterd
aroma, peper, nootmuskaat en zout.