ZEEUWSE RIJSTTAFEL

home > rijsttafels > ZEEUWSE RIJSTTAFEL

Rijst koken zoals u gewend bent, moet wel goed droog zijn.
De speklappen lichtjes peperen en in dobbelsteentjes snijden, dan langzaam in wat boter uitbakken op een niet te hoog vuur, zodat je lekkere kaantjes overhoudt.
De 2 blikken bonen of kapucijners opwarmen, niet laten koken. Ondertussen 3 uien in dunne ringen snijden en mooi lichtbruin aanbakken, de andere ui heel fijn snipperen en apart houden.
Augurken in kleine stukjes snijden en samen met de zilveruitjes door elkaar mengen (natuurlijk kunt u ook een potje atjar kopen).
Als laatste, wanneer de rest allemaal klaar, is bakt u de plakjes bacon snel aan in hete boter.
Alles apart serveren, dus u hebt rijst, bonen, spekkaantjes, gebakken uienringen, rauwe uien, zoetzuur, piccalilly, bakbacon en uiteraard de sambal.
Hierbij smaakt een lekkere frisse salade perfect. Houdt u niet van rijst? Probeer dit gerecht dan eens met in blokjes gesneden gekookte aardappelen, ook heerlijk.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g rijst
2 blikken bruine bonen of kapucijners
4 grote uien
4-6 speklappen
per persoon 4 plakjes bakbacon
zout, peper
piccalilly
augurken
kleine zilveruitjes
sambal
boter