Gamba's op een bedje van bieslook-citroenrisotto

home > risotto-recepten > Gamba's op een bedje van bieslook-citroenrisotto

Breng op middelhoog vuur 4½ kop bouillon en 1 kop droge witte wijn aan de kook.
Verhit op middelhoog vuur 2 eetlepels olijfolie.
Voeg 2 theelepels geraspte citroenschil en 2 koppen risottorijst toe en bak al omscheppend 1 minuut.
Voeg al roerend de hete bouillon aan de rijst toe.
Na 15-20 minuten is de rijst gaar.
Roer er ½ kop fijngesneden bieslook en ½ kop geraspte Parmezaanse kaas door.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Haal de koppen van 12 gamba’s en snijd de schaal overlangs in, zodat het pellen later makkelijker gaat.
Leg de gamba’s op een bakplaat.
Smelt 50 g boter en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
Bestrooi de gamba’s met grofgemalen zwarte peper en laat ze onder de grill in 2-3 minuten mooi roze worden.
Leg de gegrilde gamba’s op de risotto en garneer het geheel met een partje citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

4½ kop bouillon, 1 kop droge witte wijn
2 eetlepels olijfolie.
2 theelepels geraspte citroenschil, 2 koppen risottorijst
½ kop fijngesneden bieslook, ½ kop geraspte Parmezaanse kaas
12 gamba’s
50 g boter, 1 teentje knoflook
grofgemalen zwarte peper
1 partje citroen.