Risotto met kastanjechampignons

home > risotto-recepten > Risotto met kastanjechampignons

Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes.
Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook uit de pers hierin 2 minuten.
Bak de paddenstoelen mee.
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glazig zijn.
Schenk er 3/4 van de bouillon bij en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
Voeg, als de rijst droger wordt, steeds een scheut bouillon toe.
Kook de erwtjes de laatste 7 minuten mee en breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Strooi er aan tafel de kaas over.
Lekker met een ongepaneerde schnitzel, gevuld met rauwe ham en salie.
Variatie:
Laat de erwtjes weg en kook 400 g fijngesneden preiringen en 1 eetlepel garam masala 5 minuten mee.
Roer op het laatste moment 2 eetlepels crème fraîche door de rijst.
Vervang de oude kaas door Maasdammer.





Ingrediënten voor 4 personen

2 sjalotjes
250 g kastanjechampignons
± 8 dl kruidenbouillon
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
300 g rondkorrelrijst (Arborio)
300 g (diepvries)doperwtjes
zout, peper
2 eetlepels geknipte peterselie
150 g geraspte oude boerenkaas