Risotto met parmaham, worteltjes en salie

home > risotto-recepten > Risotto met parmaham, worteltjes en salie

Fruit de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de boter.
Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom met boter
zijn bedekt.
Bak de helft van de worteltjes en driekwart van de salie even mee.
Voeg de bouillon toe en breng dit op middelhoog vuur al roerend aan de kook.
Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ± 10 minuten.
Voeg dan de rest van de worteltjes toe en kook de rijst, onder af en toe roeren, nog ± 15 minuten tot het vocht is opgenomen en de rijst romig is.
Schep er de rest van de salie en royaal peper door, leg het deksel op de pan en laat de rijst van het vuur af nog 3 minuten staan.
Schep de Parmaham door de rijst en serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g Lassie Risottorijst
1 fijngehakte ui
1 fijngehakt teentje knoflook
40 g boter
600 g worteltjes in stukjes
4 eetlepels grofgesneden salie
9 dl kruiden- of vleesbouillon (van tabletten)
peper
200 g Parmaham in reepjes
40 g geraspte Parmezaanse kaas