Biefstuk met gorgonzola

home > rundvlees-recepten > Biefstuk met gorgonzola

Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes
Snijd 1 tomaat in mooie blokjes en prak de andere in een kommetje fijn
Snijd het uitje in dunne ringetjes
Snijd de gorgonzola in 2 gelijke plakken
Verwarm de grill voor op de hoogste stand
Verhit de boter in een koekepan en bak de biefstuk in 4 minuten bruin en van binnen rosè
Leg de biefstukjes naast elkaar in een kleine, lage ovenschaal
Strooi er wat zout en peper over
Leg op elk biefstukje een plak gorgonzola en verdeel de ui- en tomaatstukjes erover
Schuif de schaal circa 15 centimeter onder het hete grillelement en laat de gorgonzola in circa 3 tot 4 minuten smelten
Roer intussen de fijngemaakte tomaat met de cognac of rode port en de bouillon door het bakvet en schraap de aanbaksels los
Kook de jus in circa 2 minuten op een hoog vuur in
Doe de jus over in een juskom en geef deze apart bij het vlees
Lekker met gebakken
aardappeltjes of een rijsttimbaaltje en een salade van veldsla





Ingrediënten voor 4 personen

2 tomaten
1 bosuitje
1 dunne plak gorgonzola van 80 gram
25 g boter
2 biefstukjes
Zout
Peper
2 eetl. cognac of rode port
1 dl vleesbouillon