Garnalentempura

home > yum-cha-en-oosterse-hapjes > Garnalentempura

Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Verwijder de aders. Snijd de onderkant van de garnalen in met een scherp mes en druk ze iets plat om ze recht te maken. Voor het beslag: klop de eierdooiers los met het water. Strooi de bloem erover en roer deze er voorzichtig door met een vork (het wordt een klonterig beslag). Haal de garnalen door wat bloem, schud ze iets uit en haal ze door het beslag. Verwijder eventuele klonten en bak de garnalen in hete olie goudbruin en knapperig. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Voor de dipsaus, zie categorie 14, dipsaus Tempura.





Ingrediënten voor 4 personen

8 grote rauwe garnalen, wasabi (zeer scherp smakende groene mierikswortelpasta), olie voor het frituren
Beslag:
2,5 dl ijswater, 1 eierdooier, 140 g bloem, gezeefd