Krabbuideltjes

home > yum-cha-en-oosterse-hapjes > Krabbuideltjes

Meng 200 g uitgelekte, gesnipperde krab, 125 g gehakte rauwe garnalen, 4 fijngehakte lente-uitjes, 3 geweekte en gehakte gedroogde paddenstoelen, ¼ kop fijngehakte taugé, 1 eetl. teriyaki-saus, 2 teentjes knoflook (geperst) en 2 theel. verse gember (geraspt) in een kom. Leg ca. 1 theel. van de vulling op het midden van elk wonton-velletje en bestrijk de randen met wat water. Vouw het velletje dubbel tot een driehoek; laat de punten iets overlappen. Druk de randen goed vast. Vouw de twee uiteinden naar binnen zodat er een rond pakketje ontstaat en druk ze stevig vast. (Je kunt ook de randen van het velletje omhoog brengen en samendrukken zodat er een buideltje ontstaat.) Frituur ze 4-5 min. in hete olie of stoom ze 25-30 min. in een stoompan of – mand. Serveer ze met een dipsaus.





Ingrediënten voor 4 personen

30 wonton-velletjes (loempiavellen), 200 g uitgelekte, gesnipperde krab, 125 g gehakte rauwe garnalen, 4 fijngehakte lente-uitjes, 3 geweekte en gehakte gedroogde paddenstoelen, ¼ kop fijngehakte taugé, 1 eetl. teriyaki-saus, 2 teentjes knoflook (geperst) en 2 theel. verse gember (geraspt)