Tempura met aardappel pompoen en ui

home > yum-cha-en-oosterse-hapjes > Tempura met aardappel pompoen en ui

Schil aardappel en pompoen. Snijd aardappel en pompoen in dunne plakjes. Pel de uien. Halveer de uien en snijd ze in ringen. Haal alle groenten door wat bloem en schud ze iets uit. Voor het beslag: klop de eierdooiers los met het water. Strooi de bloem erover en roer deze er voorzichtig door met een vork (het wordt een klonterig beslag). Doop ze in het tempurabeslag, laat ze iets uitlekken en bak ze in gedeelten in de hete olie gaar en knapperig; draai ze halverwege om. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voor de dipsaus, zie categorie 14, dipsaus Tempura.





Ingrediënten voor 4 personen

4 middelgrote aardappelen, 1 pompoen, 2 uien, olie om in te frituren
Beslag:
2,5 dl ijswater, 1 eierdooier, 140 g bloem, gezeefd