Thaise pasteitjes

home > yum-cha-en-oosterse-hapjes > Thaise pasteitjes

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg lente-ui, ui en knoflook toe en bak ze in 2-3 min. glazig. Voeg het gehakt toe en bak het in 4-5 min. bruin. Roer de saus en de puree erdoor en roerbak nog 1 min. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 gelijke vierkantjes. Schep met een theelepel wat vulling op het midden van elk stukje deeg. Vouw het deeg over de vulling tot een driehoekje en druk de randen goed vast met een vork. Verhit 2-3 cm olie in een grote koekenpan en bak hierin steeds een aantal pasteitjes tegelijk in ca. 4 min. aan beide kanten goudbruin. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Lekker met zoete chilisaus. Let op: als de Thaise saus niet te krijgen is, voeg dan gehakt citroengras, koriander, Spaanse peper en wat vissaus aan de vulling toe.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. olie, 4 lente uitjes, gehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 250 g varkens- of kipgehakt, 1 eetl. Thaise basissaus (zie let op:), 1 kop aardappelpuree, 9 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, olie voor het bakken