Aardappel-croque monsieur

home > recepten-uit-belgie > Aardappel-croque monsieur

De aardappelen goed schrobben, niet schillen. Laat ze 35 minuten koken in lichtgezouten water. Haal ze uit het water en laat wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 210°C.
De schil van de aardappelen afhalen en de onder- en bovenzijde afplatten. Snijd ze vervolgens in de lengte in tweeën. De ham eveneens doormidden snijden.
Plaats tussen beide aardappelhelften 1 plakje ham, 1 plakje kaas en opnieuw 1 plakje ham. Bind beide helften met keukentouw samen, zodat ze bij het bakken niet uit elkaar kunnen vallen.
Laat in een grote pan de boter samen met de olie warmen. Laat de aardappelen aan beide zijden 4 minuten kleuren.
Wanneer ze een mooi kleurtje gekregen hebben, de draad verwijderen en de aardappelen in een vuurvaste schaal nog 5 minuten in de oven laten opwarmen.
Heel lekker met een frisse salade erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote aardappelen – 4 dikke plakken belegen of oude kaas, gesneden volgens de afmetingen van de aardappelen – 4 plakken gekookte ham – 3 eetlepels olie – 60 g boter – zout