Antwerpse Pannenkoeken

home > recepten-uit-belgie > Antwerpse Pannenkoeken

Roer voor het flensjesdeeg de bloem, de eigeel en de helft van de melk goed door elkaar. Roer er alle klontertjes uit. Kruid het deeg met suiker, zout en Elixir d’Anvers. Voeg de resterende melk toe, haal door een zeef en voeg de gesmolten boter toe. Bak flinterdunne flensjes in een pannetje met weinig boter.

Voor de pudding breng je 3/4 l melk aan de kook. Meng het vanillepoeder, eigeel, suiker en 1/4 l melk onder elkaar. Voeg deze samenstelling bij de kokende melk en laat goed doorkoken tot stevige, niet al te dikke pudding.

Klop de eiwitten op tot sneeuw en roer ze samen met een flinke scheut Elixir d’Anvers met een houten lepel onder de pudding. Vul de flensjes op met de pudding, vouw ze dicht, bestrooi ze met bloemsuiker en begiet ze eventueel met nog enkele druppels Elixir d’Anvers.





Ingrediënten voor 4 personen

Nagerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

voor het flensjesdeeg:
1 l melk
500 g bloem
3 eieren
2 eigelen
snuifje zout
5 g suiker
scheutje elixir d’anvers
80 g gesmolten boter
voor de pudding:
1 l melk
60 g vanillepuddingpoeder
2 eigeel
2 eiwitten
125 g suiker
bloemsuiker
2 dl elixir d’anvers