Ardeens Kaasgerechtje Met Peren

home > recepten-uit-belgie > Ardeens Kaasgerechtje Met Peren

Verdeel de geitenkaas in 4 en wikkel elk deeltje in een sneetje Ardeense hesp. Wrijf een ovenplaat in met solo boter en schik er de kaasrolletjes op. Wrijf deze eveneens in met wat solo boter zodat ze niet kunnen uitdrogen. Plaats ze vervolgens gedurende 5 à 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Was ondertussen de krulsla en laat ze uitlekken. Trek ze in stukken en roer er de wijnazijn onder. Breng verder op smaak met peper en zout en verdeel de sla over 4 borden.

Schil de peer, verwijder het klokhuis en verdeel ze in 16 partjes. Bak deze in een nootje solo boter. Bestrooi met de suiker en laat nog even kleuren.

Ontkorst de sneetjes brood en snij ze in blokjes van ca 1 cm. Bak deze goudgeel in een nootje solo boter en schep ze op de sla.

Leg de kaasrolletjes, in het midden, op de krulsla en versier elk bord met een waaiertje van stukjes peer.

Bestrooi met wat bieslook en serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.





Ingrediënten voor 4 personen

Kaasgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g geitenkaas
4 sneetjes gerookte ardeense hesp
solo boter
1/2 krulsla
2 eetl. wijnazijn
1 dikke vaste peer
2 eetl. griessuiker
2 sneetjes brood
2 eetl. gehakte bieslook
peper en zout