Bier-Broodsoep met Peterselie

home > recepten-uit-belgie > Bier-Broodsoep met Peterselie

Pel de ui en rasp hem fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg 3 dl water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes. Roer het broodkruim door de soep. Verwarm de soep nog ca. 3 minuten.

Roer er op het laatst de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
10 g boter
1 eetl. tomatenpuree
1 vleesbouillontablet
2 dl donker bier
1 theel. tijm
1 stukje foelie
2 sneetjes volkoren brood
2 eetl. fijngehakte peterselie
peper en zout