Gebakken Kalfsoesters met Uiensaus

home > recepten-uit-belgie > Gebakken Kalfsoesters met Uiensaus

Bak de spekblokjes en schep ze uit de pan. Pel de uien en snijd ze in ringen. Bak vervolgens de uiringen in een sauspan in 25 g boter zacht en lichtbruin van kleur. Voeg de rode wijn toe en breng aan de kook. Laat ui en wijn een minuut koken.

Pureer de uien in de rode wijn en breng deze saus op smaak met zout en peper.

Bak de kalfsoesters even in het spekvet, waaraan eventueel nog een klontje boter is toegevoegd, net gaar. Reken op ongeveer 4 minuten per kant.

Giet de uiensaus over het vlees en strooi er spekblokjes op.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 uien
25 g boter
110 g mager gerookt spek
200 ml rode wijn
zout en peper
4 kalfsoesters van 150 g per stuk